Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качиха в интернет сборник със стари български изрази от Тараклия

Снимка: БТА

Книгата с поговорки "Стари думи от град Тараклия" може да се чете вече и в електронен формат, съобщи авторката Мария Сухинина. Тя събира фолклора на тараклийци над 22 години и през миналото лято издава книгата.

"Събирах материали просто спонтанно, защото беше много впечатляващо. Възхищавам се на хора, които имат такова свойство на ума, при което могат да кажат подходяща и точна дума или израз в някаква житейска ситуация. Такива бисери просто е невъзможно да се подминат, затова и ги записвах", разказа за БТА Сухинина.

Изданието е събрано на 103 страници и е отпечатано със средства на фондацията "Български дух". Поради малкия тираж – 100 броя и голям интерес сред жителите на Тараклия, издателите решиха да публикуват "Стари думи от град Тараклия" и в електронен формат.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За трета поредна година деца от Кюстендил ще рисуват върху фасада в Босилеград

"Стените, които ни свързват" е мотото, върху което разсъждават младите артисти от Кюстендил, докато творят по фасадите на сградите и къщите на Босилеград (Сърбия). През изминалите 2 години учениците от школата на "Новите майстори" успешно..

публикувано на 30.07.24 в 09:05
Корицата на книгата е дело на Антонио Петиков

В Сао Пауло представят книга по повод 100 години от имиграцията на бесарабските българи в Бразилия

Книгата "Миграцията на бесарабските българи и гагаузи" ще бъде представена днес от 15.00 ч. местно време в книжарница "Мартинс Фонтес" в Сао Пауло. Организатор на събитието е Културната асоциация на българите в Бразилия. Издаването и представянето на..

публикувано на 28.07.24 в 06:15
Цариброд

От Цариброд (Димитровград) се жалват, че местните младежи отиват в България

Младите хора от Западните покрайнини намират образование и препитание в България при условия, които Сърбия не може да си позволи. Това става ясно от думите на кмета на Цариброд (Димитровград) Владица Димитров, цитирани от БГНЕС. Много хора от Димитровград..

публикувано на 26.07.24 в 17:12