Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качиха в интернет сборник със стари български изрази от Тараклия

Снимка: БТА

Книгата с поговорки "Стари думи от град Тараклия" може да се чете вече и в електронен формат, съобщи авторката Мария Сухинина. Тя събира фолклора на тараклийци над 22 години и през миналото лято издава книгата.

"Събирах материали просто спонтанно, защото беше много впечатляващо. Възхищавам се на хора, които имат такова свойство на ума, при което могат да кажат подходяща и точна дума или израз в някаква житейска ситуация. Такива бисери просто е невъзможно да се подминат, затова и ги записвах", разказа за БТА Сухинина.

Изданието е събрано на 103 страници и е отпечатано със средства на фондацията "Български дух". Поради малкия тираж – 100 броя и голям интерес сред жителите на Тараклия, издателите решиха да публикуват "Стари думи от град Тараклия" и в електронен формат.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Коледа през юли" събира българите в Аделаида

Празничен обяд под мотото "Коледа през юли" организира днес Българското културно-просветно дружество в Аделаида, Австралия. Това съобщи БТА, позовавайки се на публикация във Фейсбук на настоятелството на българското сдружение. "В последната неделя на юли..

публикувано на 21.07.24 в 12:07
София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23