Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин спечели европейската титла в свободната борба

Георги Иванов
Снимка: Българска федерация по борба

Георги Иванов триумфира с европейската титла на първенството до 23 г. в Букурещ. На финала при 125-килограмовите в свободния стил българинът бе категоричен срещу украинеца Володимир Кочанов и спечели с технически туш с 10:0.

Златото в Букурещ е най-големият успех в кариерата на младия ни Георги Иванов, който през миналата година стана бронзов медалист на първенството на континента до 20 години. Иванов е шампион на България при мъжете и при юношите. В румънската столица борецът от Димитровград постигна две убедителни победи - над Азамат Хосонов от Гърция с 6:0 и над турчина Ал Ефе с 6:2 на полуфиналите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бургас ще танцуват в народните ритми на България, Румъния и Словакия

Концертът "Фолклорен форум" ще зарадва почитателите на народната музика на 27 август от 19 часа на сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Публиката ще има възможност да се наслади на фолклорни песни и танци от България, Румъния и Словакия...

публикувано на 27.08.24 в 08:05

Предстои леко захлаждане и краткотрайни валежи с гръмотевици

След полунощ  ще се изясни над по-голямата част от страната, като по-значителна облачност ще има над крайните югоизточни райони, където ще превалява дъжд с гръмотевици. Във вторник, 27 август, до обяд над повечето райони ще преобладава..

публикувано на 26.08.24 в 19:45

Ниски добиви на слънчоглед в Добричко заради сушата

Със среден добив от 150 кг/дка стартира жътвата на слънчоглед в област Добрич при 170 кг/дка миналата година, показват данните на Министерството на земеделието и храните. Прибирането на маслодайната култура все още не е започнало в общините..

публикувано на 26.08.24 в 16:37