Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук встъпи в длъжност

Снимка: mfa.bg

Копия на акредитивните си писма връчи на заместник-министъра на външните работи Костадин Коджабашев новоназначената посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това съобщи Министерството на външните работи.

По време на срещата с посланик Илашчук Коджабашев отбеляза отличните отношения между България и Украйна - израз на дълбоките исторически и културни връзки между двете страни. Той подчерта, че мост помежду ни е и най-голямата българска общност зад граница, наброяваща над 200 000 души.

В хода на разговора беше препотвърдена твърдата и последователна подкрепа на България за Украйна в контекста на непредизвиканата руска въоръжена агресия, както и приносът на страната ни в подкрепа на Украйна. Специално подчертана беше и подкрепата за териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници.

Посланик Илашчук благодари за оказаната от България подкрепа, като подчерта, че тя е високо оценена от украинския народ.


Още от категорията

Има идеи да бъде премахната длъжността главен прокурор

В парламента се обсъжда идеята за заличаване на длъжността главен прокурор . В интервю за БГНЕС, Надежда Йорданова от ПГ на ПП-ДБ и бивш правосъден министър от кабинета Петков съобщи, че през следващата седмица предстои обсъждане с парламентарни групи ,..

публикувано на 10.06.23 в 17:12
Даниел Вълчев

Проф. Даниел Вълчев: „Конституцията е обществен договор“

Конституционните промени не могат да бъдат извършвани без широко обсъждане. По думите на декана на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Даниел Вълчев , ако има законопроекти за промяна на Конституцията,..

публикувано на 10.06.23 в 14:45
Главният прокурор Иван Гешев

Главният прокурор поиска да говори в парламента за корупцията

Главният прокурор на България Иван Гешев е изпратил писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите..

обновено на 09.06.23 в 16:50