Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият посланик на Украйна Олеся Илашчук встъпи в длъжност

Снимка: mfa.bg

Копия на акредитивните си писма връчи на заместник-министъра на външните работи Костадин Коджабашев новоназначената посланичка на Украйна у нас Олеся Илашчук. Това съобщи Министерството на външните работи.

По време на срещата с посланик Илашчук Коджабашев отбеляза отличните отношения между България и Украйна - израз на дълбоките исторически и културни връзки между двете страни. Той подчерта, че мост помежду ни е и най-голямата българска общност зад граница, наброяваща над 200 000 души.

В хода на разговора беше препотвърдена твърдата и последователна подкрепа на България за Украйна в контекста на непредизвиканата руска въоръжена агресия, както и приносът на страната ни в подкрепа на Украйна. Специално подчертана беше и подкрепата за териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници.

Посланик Илашчук благодари за оказаната от България подкрепа, като подчерта, че тя е високо оценена от украинския народ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24

Гърция не гаси пожара в своята част от планина Славянка, има опасност огънят да влезе у нас

Има опасност върлуващият пожар в гръцката част на планината Славянка да премине на наша територия, алармира зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков. “ Трябва да намерим общи действия с гръцките власти ”, заяви той, добавяйки, че..

публикувано на 11.08.24 в 14:10