Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Българчета ще танцуват народни танци в два парка в Париж

Снимка: Facebook/ Ecole bulgare Paris

Децата от ансамбъл „Китчица“ на българското училище “Св. св. Кирил и Методий” в Париж продължават традицията си от предишните две години и ще изнесат представление с  български песни и народни танци в два парка във френската столица. Събитието на 15 и 16 април ще премине под надслов „Българчета с китчица в хор играят в Париж фолклор“, научаваме от Фейсбук страница от учебното заведение.

На 15 април малките ни сънародници ще представят своите изпълнения в парк Square Jean Chérioux в 15:00 часа местно време. На 16 април събитието ще се проведе в  парк Square Violet от 16:00 часа, съобщава и БТА.

Ако желаете Вашите деца да участват във вокална група „Китчица“ или фолклорен ансамбъл „Българчета“, елате да се запознаете с техните ръководители Катерина Ананиевска и Цветомир Цветанов“, написаха още от учебното заведение. Подборът за приемане в състава на вокалната групата става чрез прослушване, което включва изпълнение на песен или музикален откъс, след което се преминава към слухови и ритмични упражнения. Вокалната група и детският танцов ансамбъл „Българчета” участват в концертите и празничните събития на българското неделно училище в Париж.

Съставил: Гергана Манчева


По публикацията работи: Михаил Димитров

Още от категорията

България днес – 1 юни 2023 г.

В „България днес“ ви срещаме с трима малки експерти по темата „Първи юни“, научаваме как деца измислиха собствени парични знаци и какви имена им дадоха. Разговаряме и за детските книги на българчетата зад граница, даваме и звукова картина от концерт в..

публикувано на 01.06.23 в 19:00
Министърът на правосъдието Крум Зарков

Обнародват механизма за разследване на главния прокурор

Министърът на правосъдието Крум Зарков обяви във "Фейсбук", че е поставил държавния печат на указа на президента Румен Радев за обнародване в "Държавен вестник" на Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс, въвеждащ механизъм за..

публикувано на 01.06.23 в 18:12

В петък температурите се повишават и ще е слънчево

В петък  ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони на България ще има кратки валежи. Минималните температури ще са от 11 до 15°, в София - 11°. Максималните температури ще са от..

публикувано на 01.06.23 в 18:05