Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар за конна база за "различните" деца

Снимка: Facebook / konna.baza.ahil

Благотворителен базар в подкрепа на кампанията за спасяване на конната база "Ахил" в София ще се проведе на 1 и 2 април от 11.00 ч. в парка пред Националния дворец на културата в столицата, разказа за БНР Анна Йончева, инициатор на проекта "Различните" деца на България". В инициативата участват творци от цялата страна, а средствата ще се прибавят към събраните до момента за закупуване на терена, върху който се намира базата. 

Повече от 50 деца със специални потребности са на път да загубят мястото, където могат да се лекуват и да подобряват качеството си на живот чрез терапия с коне, след като то беше предложено за продажба от собствениците с цел строителство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София изпраща Николай Ненчев, като временен български посланик в Украйна

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев ще е временно управляващ посолството на България в Украйна. Това решение е взело служебното правителство, за да сложи край на продължилия повече от година блокаж между Министерския съвет и президента Румен..

публикувано на 23.07.24 в 08:54

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05