Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в София отбелязва Международния ден на птиците

Снимка: Facebok / @nmnhs

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките в София отбелязва днес Международния ден на птиците – 1 април, съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Учените и природозащитниците са подготвили специална игра “Градски птици в музея” за посетителите на музея – те ще трябва да открият в експозицията 31 вида от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София, предаде БТА. 


Птичето царство е разположено в две от залите на музея, посочват от научната институция. Изследователите от музея допълват, че в София могат да се срещнат 312 вида птици, което е повече от половината от общо 420 вида, установени в страната ни.

Снимки: Facebook / National Museum of Natural History, Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наднорменото тегло е проблем, на който може да се намери решение

"Над 60 процента от българското общество има проблеми с килограмите. Затлъстяването е като лавина. Да си дебел е стигма. Обществото се прави, че приема тези хора, но дали това е така" - казва Десислава Христозова, която е автор на книга за проблемите..

публикувано на 03.08.24 в 09:35
Седете рилски езера планина Рила

Честваме най-високата българска планина - Рила

На 3 и 4 август отбелязваме ежегодния Празник на Рила планина. Той води началото си от 1925 година и се чества в първите дни на август. Всяка година в тези дни по красивите рилски склонове се събират хиляди любители на планината от страната и..

публикувано на 03.08.24 в 09:15
Димитър Главчев

Запазването на българския език и култура сред българските общности зад граница е изключително важно

Служебният премиер Димитър Главчев се ангажира през своя мандат да приведе в действие законодателните промени, свързани със Съвета за координация на политиките за българите извън страната. “ Срокът за приемане на правилник за Съвета и дейността му е..

публикувано на 03.08.24 в 09:06