Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природонаучният музей в София отбелязва Международния ден на птиците

Снимка: Facebok / @nmnhs

Националният природонаучен музей при Българската академия на науките в София отбелязва днес Международния ден на птиците – 1 април, съвместно с Българското дружество за защита на птиците. Учените и природозащитниците са подготвили специална игра “Градски птици в музея” за посетителите на музея – те ще трябва да открият в експозицията 31 вида от птиците, обитаващи парковете и зелените площи в София, предаде БТА. 


Птичето царство е разположено в две от залите на музея, посочват от научната институция. Изследователите от музея допълват, че в София могат да се срещнат 312 вида птици, което е повече от половината от общо 420 вида, установени в страната ни.

Снимки: Facebook / National Museum of Natural History, Sofia



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава в сила жълтият код за опасни горещини над цялата страна

Във вторник  ще е слънчево и горещо със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 17° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен север-североизточен бриз...

публикувано на 08.07.24 в 19:30

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00
Делян Пеевски

ДПС ще сондира нагласите сред политическите сили за втория мандат

ДПС първо ще пусне писма до останалите парламентарни групи дали са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство. След като събра на среща в София част от областните структури на партията,  председателят на ДПС Делян Пеевски заяви: "Няма..

публикувано на 08.07.24 в 17:11