Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 години от трагедията в река Лим

Мемориалът „Ангелите от Лим“ в Сърбия
Снимка: МВнР-архив

Навършват се 19 години от трагедията в река Лим, при която загинаха 12 български деца от Свищов. На 4 април 2004 г. към 22 ч. група от 34 ученици и 16 възрастни се прибират от екскурзия в Дубровник. На завой в планински път, шофьорът губи контрол. Автобусът се свлича около 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското с. Гостун, разположено между градовете Биело поле в Черна гора и Приполие в Сърбия. Рейсът потъва за минути в придошлата река. Местни хора и футболен отбор от съседното градче Биело поле идват на помощ. От придошлата река Лим, дълбока 6 м. са извадени живи и спасени 38 души. На мястото на трагедията по-късно е издигнат мемориал.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

НАП: Неиздаване на фискален бон е сред най-честите нарушения по морето

В рамките на две седмици служители на Националната агенция за приходите са проверили над 800 търговски обекта по Черноморието – заведения за хранене, дискотеки, барове, атракциони, магазини за хранителни стоки, съобщиха от агенцията. Съставени са над..

публикувано на 13.07.24 в 17:09
Филиз Хюсменова

Обвиненията за отправени заплахи на етническа основа са смешен плач

“ Съпротивителните сили на ДПС не са срещу етносни качества и характеристики, а срещу начина на вземане на решения, управление, сепариране и противопоставяне .” Този коментар в социалните мрежи направи Филиз Хюсменова, която първа напусна не само..

публикувано на 13.07.24 в 16:02
Николай Денков

Илюзия са опитите за съставяне на стабилен кабинет

“ Този парламент е като плаващи пясъци – война в ДПС, разцепено БСП, разпаднало се “Величие. ” След тези думи председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков обяви, че “Продължаваме промяната” и “Демократична България” са направили..

публикувано на 13.07.24 в 13:16