Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създадена е Асоциация на езиковите училища в България

Снимка: УНСС

В Университета за национално и световно стопанство в София днес беше обявено създаването на Асоциацията на езиковите училища в България. Тя се създава по инициатива на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Учредители на Асоциацията са седем езикови училища - Първа английска езикова гимназия в София, Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София, 203-а Профилирана езикова гимназия "Св. Методий" в София, 22-ро Средно езиково училище "Георги С. Раковски" в София, 133-о Средно училище "А. С. Пушкин" в София, 18-о СУ "Уилям Гладстон" в София и Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" в Кюстендил. УНСС се включва с двама свои представители - доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра "МИО и бизнес", и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра "Чужди езици и приложна лингвистика", предаде БТА.

Като ползи за бъдещата дейност на асоциацията Димитров изтъкна, че университетът е част от елитната университетската мрежа ENGAGE.EU в партньорство с осем водещи европейски университета в областта на икономиката и социалните науки. В рамките на ENGAGE.EU има много възможности за колаборация със средните училища, младежите получават привилегията да учат в общности и да усъвършенстват езиковите си познания.


По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06
Стилияна Николова

Триумф за българските гимнастички в навечерието на Париж 2024

Българските гимнастички, които ще представляват страната ни на олимпийските игри, завоюваха златните медали в многобоя и в индивидуалната надпревара, и при ансамблите в последната си Световна купа преди Париж. В румънския град Клуж-Напока..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00