Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Създадена е Асоциация на езиковите училища в България

Снимка: УНСС

В Университета за национално и световно стопанство в София днес беше обявено създаването на Асоциацията на езиковите училища в България. Тя се създава по инициатива на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. Учредители на Асоциацията са седем езикови училища - Първа английска езикова гимназия в София, Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" в София, 203-а Профилирана езикова гимназия "Св. Методий" в София, 22-ро Средно езиково училище "Георги С. Раковски" в София, 133-о Средно училище "А. С. Пушкин" в София, 18-о СУ "Уилям Гладстон" в София и Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" в Кюстендил. УНСС се включва с двама свои представители - доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра "МИО и бизнес", и доц. д-р Антония Пенчева, ръководител на катедра "Чужди езици и приложна лингвистика", предаде БТА.

Като ползи за бъдещата дейност на асоциацията Димитров изтъкна, че университетът е част от елитната университетската мрежа ENGAGE.EU в партньорство с осем водещи европейски университета в областта на икономиката и социалните науки. В рамките на ENGAGE.EU има много възможности за колаборация със средните училища, младежите получават привилегията да учат в общности и да усъвършенстват езиковите си познания.


По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тошко Йорданов

ИТН би преговаряла за правителство с втория мандат

“Има такъв народ” ще отиде на разговори с “Продължаваме промяната - Демократична България”, ако коалицията реши да осъществи втория мандат за съставяне на правителство, заяви пред БНР председателят на парламентарната група Тошко Йорданов. “..

публикувано на 14.07.24 в 13:26
Триъгълникът на властта

Опитът за убийство на Доналд Тръмп предизвика реакции сред българските политици

Българските политици и институции осъдиха опита за убийство на кандидата за президент на Съединените щати Доналд Тръмп. “ Дълбоко сме шокирани от yжасяващата атака над бившия президент Доналд Тръмп по време на събитие от кампанията му...

публикувано на 14.07.24 в 11:59
Илиана Иванова

България може да изгуби средствата по ПВУ, предупреди еврокомисар Илиана Иванова

Има реална опасност страната ни да изгуби средствата по Плана за възстановяване и устойчивост , заяви пред бТВ еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. По думите й, политическата обстановка..

публикувано на 14.07.24 в 11:03