Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте износът на български зърнени култури за Египет

Снимка: mi.government.bg

Стокообменът на България и Египет през 2022 г. достига 828.34 млн. щ.д. и бележи ръст от близо 40%. Това стана ясно на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Арабска Република Египет Халид Емара. Изминалата година бележи и голям ръст на покупки на български зърнени култури, отбеляза Халид Емара, като подчерта, че египетската страна продължава да има сериозен интерес към вноса на пшеница и слънчоглед от България. 

Сред коментираните теми е било и потенциално сътрудничество в сферите на автомобилната индустрия, енергийните източници и стартъпите. Обсъдени са различни инициативи с участието на България в Египет, насочени към производството на компоненти за електрически автомобили и софтуерни решения в сектора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05