Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26
Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА. Според..

публикувано на 25.07.24 в 06:35