Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Антарктика в Софийския университет с гост Христо Пимпирев

Снимка: Facebook / Sofia University

Ден на Антарктика ще се проведе на 11 април от 10:00 часа в аулата в Ректората в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Организатор на събитието е Геолого-географският факултет на университета и е по случай 60-ата годишнина на факултета. 

Председателят на Българския антарктически институт проф. д-р Христо Пимпирев ще разкаже за романтичните години в българските антарктически изследвания. Златил Вергилов ще разкаже за премеждията по време на първата българска експедиция през 1987/88 година. Гл. ас. д-р Дочо Дочев ще разкаже за българските палеонтоложки изследвания на остров Ливингстън. Ще има и още много други интересни и вълнуващи разкази.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите предпочитат да пътуват из България

По ръст на нощувките, свързани с вътрешен туризъм, България е сред първите страни в Европейския съюз. Това показват данните на Евростат през май, а по текуща информация тази тенденция се потвърждава. Увеличеният интерес на българите към туризъм в страната..

публикувано на 26.07.24 в 10:32

По съседски: Събития с балкански адрес

Турското малцинство в Западна Тракия е приоритет за Анкара Проблемите на турското малцинство в Западна Тракия са приоритет на Турция в диалога ѝ с Гърция. Анкара ще продължи да се грижи за "своите сънародници" там, както и за "узурпираните..

публикувано на 26.07.24 в 10:30

Качеството на въздуха около взривения склад за фойерверки до Елин Пелин е в норма

Измерванията за качеството на въздуха, направени от мобилната станция на Столичната община до момента показват, че стойностите за качество на въздуха са в норми, съобщи общината. Данните за измерените концентрации за фини прахови частици 10, ФПЧ 2,5,..

публикувано на 26.07.24 в 09:49