Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца ще боядисват яйца в центъра на София

Снимка: sofia.bg

На днешния Велики четвъртък за Българската православна църква от 10.00 ч. до 11.30 ч. на площад "Света Неделя" в центъра на София ще се проведат традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в които ще се включат деца от столичните детски градини. 


Към 11.30ч. ще потегли празнична лития, водена от свещенослужители на Софийска света митрополия и деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца.

Снимки: Софийска света митрополия, sofia.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Очаква ни облачно, дъждовно, но топло време в петък

В петък , 11 октомври, минималните температури ще са между 12 и 17°, в София 12°. През деня облачността ще е значителна и след обяд в Западна България, през нощта срещу събота и в останалата част от страната, ще има валежи от дъжд. Максималните..

публикувано на 10.10.24 в 19:45
Атанас Илков

Министърът на вътрешните работи отказа да прогнозира срок за пълноправното ни влизане в Шенген

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков оцени като сериозна подкрепата, която България получава за пълноправно членство в Шенген. Той обаче не се ангажира със срокове дали страната ни ще бъде приета по суша в Шенген до края на мандата на..

публикувано на 10.10.24 в 17:57

България е страната в ЕС с най-висока смъртност при катастрофи

20 400 души са загубили живота си при пътнотранспортни произшествия в ЕС през 2023 г., което представлява намаление с 1% в сравнение с 2022 г., отчетоха от Европейската комисия. Швеция и Дания държат лидерското си място за най-безопасните пътища —..

публикувано на 10.10.24 в 17:51