Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мома съм, мъри, ‘аресал"

Михаил Йосифов и "Новините в джаза" с турне и дебютен албум

Снимка: Facebook / Mihail Yossifov & The Jazz News

Популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов събира млади музиканти в проекта "Новините в джаза". Групата ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с поредица от концерти в 7 града в страната – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе. Паралелно с живите участия бандата ще направи и открити уроци в музикалните училища в тези 7 града. Първите два концерта са на 18 април в Bee Bop Café в Пловдив и на 29-ти април в Sofia Live Club. Преди събитията, ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" Пловдив и в Национално музикално училище "Любомир Пипков" – София.

Албумът "Първа емисия", който Михаил Йосифов и "Новините в джаза" ще представят, включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. Почти всеки един от музикантите е оставил своя личен почерк в него. Само две от композициите са на Мишо Йосифов, останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика.


"Новините в джаза" са талантлив, млад секстет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. В групата Мишо Йосифов събира негови настоящи и бивши студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", за да създават заедно богат репертоар от джаз, блус, фънк и латин пиеси, 11 от които са и красивите авторски композиции в "Първа емисия".

В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високо цененият перкусионист Атанас Попов.


Всички събития от турнето ще са с ВХОД СВОБОДЕН за ученици, студенти и украински граждани.

Поредицата от концерти на Михаил Йосифов и "Новините в джаза" за  представянето на албума "Първа емисия", както и откритите уроци в училищата, се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации".

Преди концерта, имаме възможност да чуем една от песните, включени в дебютния албум "Първа емисия" на новата формация "Новините в джаза". Заглавието "Мома съм, мъри, ‘аресал" говори ясно за пристрастията към българския фолклор на младата Калина Андреева, която е автор на музиката, текста и аранжимента.

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: Facebook / Mihail Yossifov & The Jazz News

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Най-щастливият човек" тръгва на "Най-щастливото турне"

Графа поставя началото на "Най-щастливото турне" тази вечер (28 юни) с концерт в Летния театър в Стара Загора. В основата на голямото лятно шоу на Влади Ампов е концепцията на грандиозния му концерт на Националния стадион "Васил Левски" в София,..

публикувано на 28.06.24 в 10:15

"100 причини"

Имаме поне "100 причини" да обичаме Мария Илиева, която посрещна лятото с едноименно ново турне. В поредицата концерти, започнали на 21 юни от Стара Загора, поп дивата изпълнява както най-големите си хитове, така и чисто нови песни от предстоящия си..

публикувано на 27.06.24 в 10:15

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15