Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински великденски фестивал в столицата

Снимка: Facebook /UNICEF Bulgaria

Столичани и гостите на града са поканени да посетят Украинския великденски фестивал, който обещава празнично настроение и ще продължи до 20,00 ч. на територията на ТехПарк София. “Искаме да запознаем българите с украинската традиция и да благодарим на българската държава и на всички българи, които ни помагат вече повече от една година”, каза за БГНЕС организаторът Юлианна Кулюкина. 

През целия ден ще има интересни майсторски класове, боядисване на яйца, рисуване с кафе, игри с награди за деца, панаир на украински ръчни изделия, състезание за най-вкусен украински козунак – Паска, концерт с украински и български песни. 


Вечерта ще завърши с голям флашмоб, в който ще се включи и публиката, с изпълнение на песента “Червона калина”.

Снимки: Facebook /UNICEF Bulgaria

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остра реакция на БОК срещу участието на боксьорки, не издържали теста за пол

Българският олимпийски комитет излезе с остра позиция срещу участието в Олимпиадата в Париж на две боксьорки, не издържали теста за пол. "Българският олимпийски комитет /БОК/ за пореден път повдига въпроса за стриктното спазване на..

публикувано на 02.08.24 в 14:08

Консулските служби на България няма да издават визи от 9 до 18 август

Заради мащабен проект, включващ внедряване и пускане в експлоатация на нова версия на Национална визова информационна система, консулските служби на българските дипломатически и консулски представителства ще преустановят приема на заявления за..

публикувано на 02.08.24 в 13:22

Румен Радев поздрави Гордана Силяновска-Давкова по случай националния празник на РСМ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента и гражданите на Република Северна Македония по случай празника на страната Илинден – Ден на републиката. “Саможертвата на героите от Илинденско-Преображенското въстание носи паметта през..

публикувано на 02.08.24 в 13:10