Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински великденски фестивал в столицата

Снимка: Facebook /UNICEF Bulgaria

Столичани и гостите на града са поканени да посетят Украинския великденски фестивал, който обещава празнично настроение и ще продължи до 20,00 ч. на територията на ТехПарк София. “Искаме да запознаем българите с украинската традиция и да благодарим на българската държава и на всички българи, които ни помагат вече повече от една година”, каза за БГНЕС организаторът Юлианна Кулюкина. 

През целия ден ще има интересни майсторски класове, боядисване на яйца, рисуване с кафе, игри с награди за деца, панаир на украински ръчни изделия, състезание за най-вкусен украински козунак – Паска, концерт с украински и български песни. 


Вечерта ще завърши с голям флашмоб, в който ще се включи и публиката, с изпълнение на песента “Червона калина”.

Снимки: Facebook /UNICEF Bulgaria

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГЕРБ е първа политическа сила сред избирателите, 44% искат предсрочни избори

Ако изборите за парламент бяха на 1 август ГЕРБ-СДС ще е първа политическа сила с 23% подкрепа, сочи проучване на "Маркет ЛИНКС". "Продължаваме промяната – Демократична България" е втора с 15,3%. Трета политическа сила е ДПС с 12,8 на сто от..

публикувано на 01.08.24 в 13:07

Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпиадата, Десислава Ангелова ще гребе на финал

Десислава Ангелова се класира за финал „А“ на скиф от олимпийския турнир по гребане в Париж. Тя завърши на трето място в първия полуфинал с резултат 7:27.16. Гонката бе спечелена от нидерландката Каролин Флорайн с време 7:21.26 мин. Втора се..

публикувано на 01.08.24 в 12:59

За една година българите с активи в криптовалута са нараснали от 150 302 на 407 000

Πoвeчe oт 407 000 дyши в Бългapия ca инвecтиpaли в цифpoви aĸтиви, сочат най-новите данни на cингaпypcĸaтa финтex ĸoмпaния Тrірlе-А  Приблизително всеки 16-и българин пpитeжaвa и изпoлзвa ĸpиптoвaлyти. Сред тях са ĸaĸтo xopaтa, ĸoитo caми cъxpaнявaт..

публикувано на 01.08.24 в 12:10