Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Украински великденски фестивал в столицата

Снимка: Facebook /UNICEF Bulgaria

Столичани и гостите на града са поканени да посетят Украинския великденски фестивал, който обещава празнично настроение и ще продължи до 20,00 ч. на територията на ТехПарк София. “Искаме да запознаем българите с украинската традиция и да благодарим на българската държава и на всички българи, които ни помагат вече повече от една година”, каза за БГНЕС организаторът Юлианна Кулюкина. 

През целия ден ще има интересни майсторски класове, боядисване на яйца, рисуване с кафе, игри с награди за деца, панаир на украински ръчни изделия, състезание за най-вкусен украински козунак – Паска, концерт с украински и български песни. 


Вечерта ще завърши с голям флашмоб, в който ще се включи и публиката, с изпълнение на песента “Червона калина”.

Снимки: Facebook /UNICEF Bulgaria

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пловдив чества Съединението и празника на града

Честванията по случай 139-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Празника на Пловдив започнаха с тържествен молебен в катедралния храм “Света Богородица”, отслужен от Пловдивския митрополит Николай.  Бяха..

публикувано на 06.09.24 в 12:50

Изложба във Велико Търново разказва за събития и личности, допринесли за Съединението на България

Изложбата “Съединението – събития и личности”, разположена във великотърновския музей "Възраждане и Учредително събрание", показва оригинални документи и снимки от фондовете на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека..

публикувано на 06.09.24 в 12:08

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35