Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биенале на българския хумор в Хамбург

“Българинът е оцелял, защото се е смял” – под този надслов ще премине биеналето на българския хумор, което ще се състои днес в Хамбург. Събитието е организирано от Културното дружество “Клуб на българските жени и семейства“ в града. 

Посетителите на биеналето ще се запознаят с художествена литература на сатирична тема, със забавни фрази, написани от Чудомир, Алеко Константинов и Станислав Стратиев, с габровски и шопски шеги от народния хумор, както и ще видят изложба с карикатури и рисунки. И всичко това – на фона подходяща музика и хумористични песни.

“Когато се засмееш, значи преодоляваш и лошото, че и хубавото и даваш напред и отминаваш“, написаха организаторите във фейсбук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Отличиха с награда българския вестник във Великобритания "БГ БЕН"

Директорът на Изпълнителната агенция за българите в чужбина Райна Манджукова връчи почетен плакет на българския вестник "БГ БЕН" във Великобритания по случай 20-годишнината на медията. Отличието е присъдено и за активното им участие в живота на..

публикувано на 14.08.24 в 08:37

Българка е номинирана за магистър на годината на Университета в Утрехт

Българката Биляна Манолова, изследвала начина, по който разказваме за комунистическото си минало, е сред тримата номинирани за годишната награда за завършилите магистратура в Университета в Утрехт, съобщи "Дневник". Тя е от София, учила е в испанската..

публикувано на 13.08.24 в 14:41

Българи от Молдова представиха фолклора си край езерото Белеу

Ансамбълът "Червена китка" при Дома на културата "Степан Танов" в Тараклия представи българската култура на фолклорния фестивал BelEU Fest-2024 в Кахулски район на брега на езерото Белеу. Програмата на ансамбъла е включвала български народни песни и..

публикувано на 12.08.24 в 14:39