Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 април ще броим врабчетата

Снимка: pixabay

На 22 април - събота, за седми път ще се проведе националната кампания "Ние броим врабчетата". Тя се организира всяка пролет от Българското дружество за защита на птиците. Тази година датата съвпада със Световния ден на Земята, предаде БНР Стара Загора.

Мисията на кампанията „Ние броим врабчетата“ е да оцени състоянието на трите най-често срещани вида врабчета – домашно, полско и испанско врабче. Поводът, по който се проведе за първи път през 2017 г., е известният и обезпокоителен факт, че врабчетата намаляват. За осъществяване на кампанията се разчита изцяло на доброволци, които броят врабчетата в точно определен ден от годината. Повече информация ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новата седмица започва без горещини

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има отново над източната половина от страната и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, в Североизточна..

публикувано на 01.09.24 в 18:00

Находка ни връща във времето, когато праисторически животни са населявали Родопите

Зъб от пещерен лъв е открит при разкопки в пещерното обиталище “Чая” край Чепеларе, съобщи Марин Господинов, директор на местния Музей на родопския карст. По думите му, това е изключително ценна и рядка находка за страната ни, а за Родопите –..

публикувано на 01.09.24 в 15:17

Няма ръст на чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Броят на чуждестранните туристи, посетили южното ни Черноморие през летния сезон, е същият като през м.г., показват данните на Бургаското летище. 1,2 млн. чужденци са избрали през това лято нашите плажове – далеч по-малко от регистрираните през 2019 г...

публикувано на 01.09.24 в 10:52