Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 22 април ще броим врабчетата

Снимка: pixabay

На 22 април - събота, за седми път ще се проведе националната кампания "Ние броим врабчетата". Тя се организира всяка пролет от Българското дружество за защита на птиците. Тази година датата съвпада със Световния ден на Земята, предаде БНР Стара Загора.

Мисията на кампанията „Ние броим врабчетата“ е да оцени състоянието на трите най-често срещани вида врабчета – домашно, полско и испанско врабче. Поводът, по който се проведе за първи път през 2017 г., е известният и обезпокоителен факт, че врабчетата намаляват. За осъществяване на кампанията се разчита изцяло на доброволци, които броят врабчетата в точно определен ден от годината. Повече информация ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боксьорът Борис Георгиев-Моката, 1952 г.

Българите – на Олимпийски игри

В продължение на 19 дни повече от 10 хиляди спортисти от 206 държави ще мерят сили в 32 различни дисциплини. България ще бъде представена от 46-има спортисти. Това е един от най-малките състави на страната ни на летни игри досега. С..

публикувано на 26.07.24 в 14:55

За българите ЕС е демокрация, човешки права, законност и стандарт на живот

Българите ценят в ЕС най-много демокрацията, човешките права, върховенството на закона и стандарта на живот, сочат данните на "Евробарометър", представени на 26 юли от Еврокомисията, предава БТА. Попитани кои са силните страни на ЕС 38%, от българите..

публикувано на 26.07.24 в 14:16

Приемат кандидатури за резиденция за литературни преводачи от български

До 9 октомври е крайният срок за кандидатстване за изследователски резиденции за литературни преводачи от български език по проекта Archipelagos, съобщи фондация "Следваща страница". Резиденциите ще се състоят в Къщата за литература и превод в София през..

публикувано на 26.07.24 в 13:51