Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Продължаваме подкрепата за българската православна общност в Турция

Снимка: Министерски съвет

Премиерът Гълъб Донев прие днес в Министерския съвет ръководствата на новите настоятелства на Фондацията на българските православни църкви в гр. Истанбул и българската църква "Свети Константин и Елена" в гр. Одрин и Фондацията на Българската православна църква "Св. Георги Победоносец" в гр. Одрин.

Донев потвърди подкрепата на правителството за дейността на двете фондации, утвърдили се като основен пазител на българското културно-историческо наследство в Истанбул и Одрин. Той посочи, че правителството ще увеличи материалната подкрепа за двете фондации. Премиерът подчерта приятелските отношения между България и Турция, които благоприятстват успешното развитие на дейността на фондациите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23
Елена Ганева-Роблес

Българите в чужбина допринасят за по-различния мироглед в родината си

От 22 до 24 юли в София и Благоевград се провежда годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ). Организацията има повече от 250 членове - юридически и физически лица, развиващи просветна дейност в Европа, Азия,..

публикувано на 20.07.24 в 10:38