Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха участниците в Олимпиадата по български език в Кишинев

4
Снимка: Facebook / Българска община в Република Молдова

Днес бяха обявени и наградени победителите в Олимпиадата по български език в Кишинев, Молдова. Председателят на Българската община в Молдова Георги Барбаров честити на всички участници и връчи наградата на победителката от 12-ти клас, която ще замине да следва във България, електрически скутер, за да може да се движи с него по време на следването си. 

Освен това Георги Барбаров подари на всеки от участниците по три книги за България, една от които е най-съвременната Енциклопедия на България.

Снимки: Facebook / Българска община в Република Молдова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Коледа през юли" събира българите в Аделаида

Празничен обяд под мотото "Коледа през юли" организира днес Българското културно-просветно дружество в Аделаида, Австралия. Това съобщи БТА, позовавайки се на публикация във Фейсбук на настоятелството на българското сдружение. "В последната неделя на юли..

публикувано на 21.07.24 в 12:07
София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Зам.-министър Невяна Митева се срещна с българската общност в Берисо - Аржентина

По време на своята визита в Аржентина зам.-министърът на външните работи Невяна Митева се срещна с българската общност в град Берисо и бе почетен гост в седалището на Българското културно дружество „Иван Вазов“. Това стана при откриването на..

публикувано на 20.07.24 в 17:23