Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха участниците в Олимпиадата по български език в Кишинев

4
Снимка: Facebook / Българска община в Република Молдова

Днес бяха обявени и наградени победителите в Олимпиадата по български език в Кишинев, Молдова. Председателят на Българската община в Молдова Георги Барбаров честити на всички участници и връчи наградата на победителката от 12-ти клас, която ще замине да следва във България, електрически скутер, за да може да се движи с него по време на следването си. 

Освен това Георги Барбаров подари на всеки от участниците по три книги за България, една от които е най-съвременната Енциклопедия на България.

Снимки: Facebook / Българска община в Република Молдова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

В италианския град Брунате почетоха паметта на Пенчо Славейков

С тържествена церемония в град Брунате беше отбелязана 112-ата годишнина от смъртта поета Пенчо Славейков. Честването под патронажа на Генералното ни консулство в Милано беше организирано от италианската община и Българо-италианската асоциация..

публикувано на 26.06.24 в 13:36

Зденка Тодорова с премиера на новата си книга “Любимият полк” в Цариброд

Зденка Тодорова – журналист и писател, ще представи тази вечер в Народната библиотека “Детко Петров” в Цариброд най-новата си книга “Любимият полк”, съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език ФАР. Книгата е посветена на 120-ата..

публикувано на 26.06.24 в 09:20

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40