Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Снимка: hemo-bg.org

Българската асоциация по хемофилия организира в днешния съботен ден традиционния велопоход “Заедно” в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие започва точно в 11 ч. едновременно в трите най-големи града – София, Пловдив и Варна. 

Тази година информационната кампания около Световния ден на хемофилията преминава под мотото “За свят без кръвоизливи!“. Именно колоезденето е акцент в кампанията на Българската асоциация по хемофилия, тъй като това е спортът, който наред с плуването е особено подходящ и полезен за хората с хемофилия, защото укрепва мускулите и ставите и намалява риска от сериозни травми.

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55

България ще бъде представена и от президент, и от премиер на срещата на върха на НАТО

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър. Днес изтича срокът за регистрация за срещата на върха на НАТО, която ще се..

публикувано на 21.06.24 в 15:28

България все още няма позиция за срещата на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование, че все още страната ни няма позиция, с която да се яви на срещата на върха на НАТО, предаде репортерът на БНР Даниел Инков. По думите на Борисов, Европейската комисия е излезла с доклад как..

публикувано на 21.06.24 в 11:33