Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия

Снимка: hemo-bg.org

Българската асоциация по хемофилия организира в днешния съботен ден традиционния велопоход “Заедно” в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие започва точно в 11 ч. едновременно в трите най-големи града – София, Пловдив и Варна. 

Тази година информационната кампания около Световния ден на хемофилията преминава под мотото “За свят без кръвоизливи!“. Именно колоезденето е акцент в кампанията на Българската асоциация по хемофилия, тъй като това е спортът, който наред с плуването е особено подходящ и полезен за хората с хемофилия, защото укрепва мускулите и ставите и намалява риска от сериозни травми.

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00
Методи Методиев

България може да поиска извънреден доклад за присъединяване към еврозоната

До средата на 2025 г. България ще е готова за еврозоната, прогнозира служебният зам.-министър на финансите Методи Методиев, пред финансовия форум в София "Шумът на парите". По думите му, към края на 2024 г. критерият за инфлация – единственият,..

публикувано на 04.06.24 в 17:12