Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британско издание препоръчва България, като идеалната бюджетна дестинация за това лято

Снимка: Pixabay

Идеалната дестинация за евтина почивка за британците е една до голяма степен неизследвана държава в Европа, която е по-евтината алтернатива на Испания. Така започва статията си британското издание "Експрес", позовавайки се на проучване на известния портал за отдих и туризъм Loveholidays.

В статията се цитира главния му маркетинг директор Ал Мъри, който казва: "България разполага с редица планини, реки и езера за безстрашните пътешественици, но страната остава до голяма степен неизследвана, което я прави идеална дестинация в Източна Европа за по-приключенски настроените туристи. Чистите езера и обектите на ЮНЕСКО я превръщат в идеалната държава, която можеш да опознаеш на спокойствие, без обичайните тълпи. Освен това, живописната й брегова линия предлага просторни и недокоснати плажове, които са много по-малко туристически от средиземноморските им алтернативи."


Балканската държава разполага с плажове на Черно море, планини и реки и това я прави идеалното място за изследване, твърди изданието. Британските туристи могат да летят до България за по-малко от четири часа с множество евтини директни полети от летищата в Обединеното кралство. Желаещите да отдъхват на плажа, могат да изберат Слънчев бряг. Това е най-оживеният и известен български черноморски курорт, който предоставя също така възможности за водни спортове, както и за пейнтбол, картинг и аквапарк, пише изданието. Слънчев бряг е известен с нощния си живот. Освен това, британските туристи ще намерят по-евтина бира в България, отколкото в други известни парти дестинации.


Туристите, които търсят култура, пък могат да посетят близкия крайморски град Несебър, където има древни руини и интересен Археологически музей.

Но България не е само плажове. Туристите ще открият, че балканската страна има още много неща за изследване. В столицата София те могат да се възхитят на впечатляващата катедрала "Александър Невски" или да усетят пулса на градския живот на булевард "Витоша". Една от водещите забележителности на София е Музеят на илюзиите, където гостите могат да си направят неправдоподобни снимки за своя Instagram, пише "Експрес".


Освен София, изданието препоръчва на британците да посетят и Пловдив, едно от културните средища на България, и най-вече – пловдивския творчески квартал "Капана", както и да разгледат светлинното музикално шоу в Цар Симеоновата градина.


"Не само че по-малко посещаваните дестинации обикновено са по-малко туристически, но за щастие на туристите, те често са и на по-ниска цена. Това ги прави идеален вариант за пътуващите с ограничен бюджет това лято“, заключава Ал Мъри, цитиран от "Експрес" .

Вижте още:

Съставил: Венета Николова

Снимки: Pixabay, БГНЕС, БНР-Пловдив, bulgariatravel.org
По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10