Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на парламента: България категорично подкрепя Украйна

Снимка: parliament.bg

"България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага", заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. Двамата се срещнаха в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на държавите членки на ЕС в Прага, Чехия.

Желязков подчерта, че войната на Русия срещу Украйна значително подкопава сигурността на Европа като цяло и на Черноморските страни в частност. Стефанчук благодари на България за последователната позиция и подкрепата й за евроатлантическата интеграция на Украйна. Той подчерта, че сред доказателствата за позицията й е приетото от Народното събрание миналата година решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна.

От своя стана, председателят на украинския парламент е благодарил за подкрепата и помощта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 7 август 2024 г.

С темите в "България днес" правим опит да вървим срещу клишетата и вечното мрънкане, че нищо хубаво не се случва по нашите географски ширини – ще разберем защо Монтана разбива мита за бедния Български Северозапад, пагубно ли е за рибарите..

публикувано на 07.08.24 в 19:00

Тараклийският университет вече е част от русенския "Ангел Кънчев"

След подписано споразумение между правителствата на България и Молдова, държавният университет в град Тараклия, става структура на Русенския университет "Ангел Кънчев", съобщи пресцентърът на  Министерския съвет. Чрез спогодбата се дава възможност..

публикувано на 07.08.24 в 17:17

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44