Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на парламента: България категорично подкрепя Украйна

Снимка: parliament.bg

"България ще продължи да подкрепя Украйна категорично с всички инструменти, с които разполага", заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков на среща с председателя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук. Двамата се срещнаха в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на държавите членки на ЕС в Прага, Чехия.

Желязков подчерта, че войната на Русия срещу Украйна значително подкопава сигурността на Европа като цяло и на Черноморските страни в частност. Стефанчук благодари на България за последователната позиция и подкрепата й за евроатлантическата интеграция на Украйна. Той подчерта, че сред доказателствата за позицията й е приетото от Народното събрание миналата година решение за оказване на военна и военнотехническа помощ на Украйна.

От своя стана, председателят на украинския парламент е благодарил за подкрепата и помощта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слабо понижение на температурите в понеделник

В понеделник ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, следобед и над планинските райони. На отделни места там ще превали. Температурите слабо ще се понижат и максималните ще бъдат..

публикувано на 04.08.24 в 18:30

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05
Слави Трифонов

ИТН връща мандата за съставяне на кабинет неизпълнен

“Има такъв народ” ще върне утре на президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство неизпълнен, съобщи във фейсбук страницата си лидерът на партията Слави Трифонов. “ Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно..

публикувано на 04.08.24 в 16:00