Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ поиска ПП-ДБ да представят своя вариант за правителство

Снимка: БТА

С първия мандат не може да подкрепим правителство, но сме готови да говорим по политики и да видим в рамките на отговорното поведение какво можем да постигнем, особено по темата за бюджета, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков на лидерската среща в парламента между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната – Демократична България" (ПП-ДБ).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от ПП-ДБ да представят варианта си за кабинет и състав на правителство с втория мандат. Дали с първия или втория мандат важно е да има редовно правителство, подчерта той. Ако представите кабинет, който ние да харесаме, пак имаме тема за разговори. Ако имате друг вариант за подкрепа, пак трябва да ни го покажете, настоя Борисов. Той повтори, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ е решила, докато не изчерпат всички опции с ПП-ДБ, да не разговарят с останалите парламентарни формации.

По публикацията работи: Иван Петров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15