Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ върнаха на България 3000 нелегално изнесени антики

4
Снимка: Facebook / EmbassyBGinUSA

Церемония по връщането на културни ценности на българската държава от страна на властите в САЩ, се проведе в българското посолство във Вашингтон, пише във Фейсбук страницата на посолството. Предметите са около 3000, като голяма част от тях са римски монети. Те са иззети от граничните служби на САЩ при опит нелегално да бъдат внесени на американска територия. 


Посланик Георги Панайотов приветства предаването и отчете успешното сътрудничество между правоприлагащите органи на България и САЩ, както в този, така и множество други случаи. Той поздрави представителите на Департамента по вътрешна сигурност и на Държавния департамент за положените усилия в борбата им за пресичане трафика на културни ценности, водещ до културно, научно и историческо обедняване на страни, пряко засегнати от този вид престъпления. 

Снимки: Facebook / EmbassyBGinUSA

По публикацията работи: Иван Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

МВР откри телефонна линия за изборни нарушения

От 9 май до 10 юни 2024 г. в Министерството на вътрешните работи ще работи денонощно открита линия на телефон 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.b g  - за сигнали за нарушения или престъпления в изборния процес. Осигурената допълнителна възможност е..

публикувано на 09.05.24 в 09:11

В Плевен и Кърджали поройни дъждове превърнаха улиците в реки

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов свиква спешно заседание на всички отговорни структури за почистването и реда в града. Ще бъдат оценени и нанесените щети в областния град след продължителна буря от силен дъжд и градушка вечерта на 8 май –..

публикувано на 09.05.24 в 08:35

Софийски фестивал разказва на достъпен език за новите научни открития

120 учени от България и 10 страни по света ще вземат участие в Софийския фестивал на науката. Форумът се открива днес и ще продължи до 12 май в столичния София Тех Парк. Организаторите съобщават, че сред гостите с международно признание, които..

публикувано на 09.05.24 в 07:10