Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консулски дни в услуга на българите на остров Крит

Снимка: БГНЕС

В края на следващата седмица предстоят изнесени консулски дни, в които сънародниците ни, живеещи на остров Крит, имат възможност да подновят своите лични документи или да потърсят съдействие от българските власти за решаването на конкретен проблем. Инициативата се провежда за 13-ти път и е една от целите, за които работи Сдружението на българите на остров Крит.* По данни на организацията, там живеят над 15 хиляди българи. Между 5 и 10 хиляди са и сезонните работници, прехранващи се предимно от бране на маслини, грозде, портокали и работа в оранжерии, както и работа в хотели.

Консулската служба ще работи всеки ден от 12 до 14 май с 1 час обедна почивка на адрес град Ираклио, ул. Софокли Венизелу № 43, (Стар зеленчуков пазар)

Вижте още:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Само ГЕРБ са имали предизборна проява в Босилеград и спечелиха вота в сръбската община

ГЕРБ взема най-много гласове  - 70,  при гласуването в секцията в Босилеград в Западните покрайнини в Сърбия, сочат окончателните данни. Втори са "Продължаваме промяната - Демократична България " с 30 гласа. Трети се нареждат "Възраждане" с 24..

публикувано на 11.06.24 в 09:05
Опашка за гласуване във Великобритания по време на изборния ден

Едва 500 българи във Великобритания са успели да гласуват за Европарламент

На проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство победител е "Продължаваме промяната - Демократична България". Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след "Възраждане". При по-ниска..

публикувано на 11.06.24 в 09:01
Калина Панделова

Ниската активност – послевкус от изборите в САЩ

В 6 часа българско време затвориха и последните избирателни секции по западния бряг на САЩ -  Лос Анджелис, Сан Франциско, Феникс, Лас Вегас, Сиатъл... Общо взето остава впечатлението за ниска изборна активност, каза кореспондентът на БНР в Чикаго..

публикувано на 10.06.24 в 11:10