Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичката Стилияна Николова с титла в многобоя в Гдиня

Стилияна Николова
Снимка: Анна - Недкова - БФХГ

Стилияна Николова спечели титлата в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика в полския град Гдиня. Българката събра 131.400 точки, след като получи оценки от 34.300 на обръч, 32.850 на топка, 31.500 на бухалки и 32.750 на лента. Така тя завоюва златното отличие. Преди това ансамбълът ни за девойки взе сребро в многобоя.
По преценка на щаба на националния ни отбор Стилияна Николова няма да участва във финалите на отделните уреди на международния турнир. След две седмици на нея й предстои участие в Европейското първенство в Баку. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рекордните над 38 000 хектара са изпепелени в страната от летните пожари

България е най-силно засегнатата от горски пожари страна в ЕС от началото на 2024 г., след Кипър. Това обяви във фейсбук представителството на Еврокомисията в София. Данните са от Европейската информационна система за горски пожари (EFFIS)...

публикувано на 07.08.24 в 14:44

Черноморската риба се скри надълбоко заради топлата морска вода

Високите температури на морската вода, които по южното Черноморие достигнаха 30 градуса прогониха сезонната риба навътре в морето. Заради горещините, съчетани с нетипичните продължителни северни течения липсват характерните за летните месеци попчета и..

публикувано на 07.08.24 в 12:55

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20