Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев: Главният прокурор трябваше отдавна да прогледне и да въведе върховенството на закона

Снимка: БТА- архив / Снимка: БТА

Отдавна съм апелирам към прокуратурата и в частност към Иван Гешев да си отварят очите за това, което става в държавата, коментира служебният вътрешен министър Иван Демерджиев днешното изказване на главния прокурор, в което обвинителят заяви, че в държавата има политическа мафия. “Когато си затваряш очите и оставяш да безчинстват определени политици, чакаш да ти посегнат, за да провидиш нещо и да се обърнеш срещу тях, това е много закъсняла справедливост”, добави той.

Министърът подчерта, че Иван Гешев е трябвало отдавна да прогледне за тези явления, както и ръководената от него прокуратура много отдавна да е въвела върховенството на правото и да е възстановила чувството за справедливост. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26