Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведени са нови правила за чуждите водачи пътуващи с кола в Турция

Снимка: БГНЕС

Турските власти са въвели нови изисквания при влизане и пътуване в страната. При влизане на турска територия с автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изведе от турска територия. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно. При установено нарушение на изискването, автомобилът може да бъде задържан в турската митница и върнат на водача след заплащане на глоба.

Екипът на БНР за проверка на факти установи, че информацията е вярна, а от българското външно министерство са заявили, че са поискали уточнение от турските власти, по въведените правила и ще излязат с официална информация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35

Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС

Проучване на компанията за бизнес решения „Moneypenny“, сочи София като най-добрия град за преместване и живот на средния европеец след пенсиониране, пише сп. "Форбс". Класацията отчита фактори като средната цена на живота и нужните спестявания на..

публикувано на 06.08.24 в 12:53

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40