Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведени са нови правила за чуждите водачи пътуващи с кола в Турция

Снимка: БГНЕС

Турските власти са въвели нови изисквания при влизане и пътуване в страната. При влизане на турска територия с автомобил, превозното средство се регистрира на водача и единствено той има право да го управлява и изведе от турска територия. Не се разрешава преотстъпване или управление от друго лице, било то с пълномощно. При установено нарушение на изискването, автомобилът може да бъде задържан в турската митница и върнат на водача след заплащане на глоба.

Екипът на БНР за проверка на факти установи, че информацията е вярна, а от българското външно министерство са заявили, че са поискали уточнение от турските власти, по въведените правила и ще излязат с официална информация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Златният ни медалист Семен Новиков

Четири медала за България само за ден на Олимпиадата в Париж

Четири станаха медалите за България от олимпийските игри в Париж, при това – спечелени в рамките на една вечер. Първо,  Семен Новиков грабна титлата в категория до 87 килограма на класическата борба, след това Кимия Ализаде спечели бронзов медал в..

публикувано на 08.08.24 в 23:50
Семен Новиков в битка с Алиреза Мохмадипиани

Първо олимпийско злато за България от Париж 2024

България вече има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Семен Новиков срази на финала иранския борец Алиреза Мохмадипиани , който е световен вицешампион в категория до 87 кг. в класическата борба. Новиков реализира категоричен резултат от..

публикувано на 08.08.24 в 21:40

Слънчево ще е, с валежи на северозапад и над Рило-Родопската област

В петък , 9 август, ще е слънчево. Заоблачаване ще има над северозападната половина от страната. Главно в планините в Западна и Централна България, ще превали. Минималните температури ще са между 14 и 21°, в София 15°. Максималните ще достигат от..

публикувано на 08.08.24 в 19:40