Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистите от БНР излизат на протест за достойно възнаграждение

Снимка: БНР

Служителите в Българското национално радио днес ще протестират с искания за по-добри условия на труд и за достойно възнаграждение. КНСБ заедно със синдикалните организации и професионалните обединения в БНР организират митинг “За достойно заплащане на работещите в Българското национално радио”, който ще се състои на кръстовището в близост до сградата на БНР. Там ще има разположено импровизирано протестно студио и думата ще бъде давана на хората от радиото. 

“С годините се е натрупал все по-голям проблем с финансирането на БНР, който лека-полека води до това, че възнагражденията изостават сериозно от средното ниво за София. Същото важи и за колегите ни в страната, в регионалните програми”, коментира пред БТА генералният директор и председател на управителния съвет на БНР Милен Митев. Той изтъква, че все по-трудно се намират нови хора и се мотивират служителите в радиото, затова и се надява Народното събрание да обърне внимание на този проблем.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 14

В брой 14 на предаването слушайте : Един българин в Бундестага. Има ли интерес към политическа кариера в България? – интервю с 34-годишния Марин Йотов, съветник в германския парламент; Среща с Бианка Белова – един от най-успешните и..

публикувано на 22.08.24 в 12:00
Веселин Налбантов

Започнаха да изчезват и бягат азиатски работници от хотелите по Черноморието

"Има канал за прехвърляне на работници в Западна Европа", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов. От хотелите по българското Черноморие съобщиха, че сезонни работници от Непал и Шри Ланка са..

публикувано на 22.08.24 в 10:43

Оцелявай трудно или как да остарееш достойно с българска пенсия

Българските пенсионери живеят в условия, които не им позволяват да се радват пълноценно на старините си, за разлика от техните връстници в по-развитите държави, смята психиатърът д-р Владимир Симов, който от дълги години практикува професията..

публикувано на 22.08.24 в 09:25