Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещи в БНР протестираха за достойно заплащане

4
Снимка: Георги Нейков

Работещи в Българското национално радио протестираха за достойно възнаграждение на труда си. Акции на протест имаше както в столицата, така и в регионалните станции. В София за час беше затворен ключов булевард до сградата на радиото.

Основното искане е за спешно увеличение на средствата от бюджета за 2023 г. за БНР, което да направи възможно повишение на заплатите с 25%, за да бъде покрита натрупаната от 2021 г. насам инфлация.

"Недопустимо е хора, работещи в такава престижна организация, да получават заплати от 880 лева, за немалък процент 1000 лева просто е мираж", споделиха протестиращи.

Протестът беше организиран съвместно със структурите на двата най-големи профсъюза КНСБ и "Подкрепа", както и на Съюза на българските журналисти в радиото.

Вижте също:

Снимки: Десислава Семковска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Екопътека ''Ждрелото на река Ерма''

Очаква ни есенно слънчево време, минималните температури ще падат

В петък , 18 октомври , ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток, в Източна България - временно силен от север. Минималните температури ще бъдат между 2° и 3°, по Черноморието до 6°- 8°, в София – около 0°...

публикувано на 17.10.24 в 19:45
Милен Митев

СЕМ избра Милен Митев да е генерален директор на БНР за втори мандат

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като генерален директор на БНР. Своята подкрепа за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и председателят на медийния регулатор Габриела Наплатанова. СЕМ изслуша..

публикувано на 17.10.24 в 12:01

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 22

В брой 22 на предаването слушайте : 20 години българско училище „Христо Ботев“ - Ню Йорк – разговор с дългогодишната преподавателка в него Елена Игън за равносметката от изминалото време, натрупания опит и бъдещите предизвикателства;..

публикувано на 17.10.24 в 12:00