Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Уличното изкуство със свой тридневен празник в столицата

Снимка: БТА

Столичният площ “Славейков” от днес до неделя става сцена на първия фестивал на уличната градска култура Street Music Fest. Според организаторите от Mish Mash Fest това ще бъде цветен и весел форум с много музика, фотография, циркови, танцови и театрални изпълнения.  

Фестивалът ще даде изява на най-разпознаваемите лица на софийската улична музикална сцена – китаристи, цигулари, акордеонисти, саксофонисти, певци. Ще има също така тур до емблематични произведения на изкуството в града и изложба с творби на улични артисти, както и мастър клас по улична фотография на Иван Шишиев, популярен с “Етюдите на София”. Освен да въведе желаещите в тънкостите на това изкуство, фотографът ще покаже и свои творби на изложба “Под небето на София”. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Съюзът на българските писатели е най-старата писателска организация в Европа

На 16 ноември 2023 г. е официалното отбелязване на 110-ата годишнина от основаването на най-старата писателска организация в Европа – Съюзът на българските писатели (СБП). Тържественото събитие ще се проведе в Централния военен клуб в София, под..

публикувано на 02.10.23 в 13:08

БНР премиерно показа нова версия на знаковата песен „Притури се планината“

50 години след първия запис на "Притури се планината", БНР представи премиерно нова версия на знаковата българска фолклорна песен. Изпълнението е с участието на Детския радиохор, Симфоничния оркестър и Оркестъра за народна музика на БНР.  Покойният..

публикувано на 02.10.23 в 12:20

Панаир на езиците в центъра на София

Навръх Международния ден на преводача и по повод Европейския ден на езиците (26 септември), Градската градина в София се превръща в арена на Езиков панаир. На него ще бъдат представени осемнайсет езика, двайсет културни института, посолства и..

публикувано на 30.09.23 в 05:45