Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Генералното ни консулство в Ню Йорк кани посетители “В къщата на баба”

Снимка: Елисавета Йорданова

Предмети, представящи традиционната материална култура на българите, ще бъдат изложени на 24 май в Генералното ни консулство в Ню Йорк. Инициативата под надслов “В къщата на баба” е част от поредицата “Корени и наследство”.  

Посетителите ще могат да се запознаят с български облекла, занаяти, битови, обредни и селскостопански предмети, дърворезба, керамика, тъкани, гоблени, шевици, домашно обзавеждане, килими. Експонатите са събирани през последните 25 години и са притежание на Елисавета Йорданова, която живее и твори в Ню Йорк.  

Елисавета Йорданова е основател на ансамбъл “Горана”, работи като хореограф, учител, артист и терапевт. През т.г. българката беше отличена от Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк за приноса си към българската общност зад границ


БНР подкасти:

Още от категорията

Лондонски съд предяви обвинения към петима българи за шпионаж в полза на Русия

Петимата българи, уличени във Великобритания в заговор за шпионаж в полза на Русия, остават в затвора.   Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова днес бяха обвинени в конспирация за шпионаж, наблюдение на хора и..

публикувано на 26.09.23 в 15:23

България отпуска поредна финансова помощ за район Тараклия в Молдова

Споразумение за отпускане на около 1,5 млн. лева (14,5 млн. леи) от България за нуждите на район Тараклия беше подписано в Българското посолство в столицата на Молдова от посланик Мая Добрева и председателя на район Тараклия Иван Паслар.  "Финансовата..

публикувано на 25.09.23 в 15:20

Българи от Ню Йорк празнуваха Деня на независимостта с външния ни министър

Генералното консулство на България в Ню Йорк стана домакин на емоционална българска вечер. По повод Деня на независимостта, десетки българи и техните семейства се срещнаха с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, информират от..

публикувано на 23.09.23 в 19:10