Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералното ни консулство в Ню Йорк кани посетители “В къщата на баба”

Снимка: Елисавета Йорданова

Предмети, представящи традиционната материална култура на българите, ще бъдат изложени на 24 май в Генералното ни консулство в Ню Йорк. Инициативата под надслов “В къщата на баба” е част от поредицата “Корени и наследство”.  

Посетителите ще могат да се запознаят с български облекла, занаяти, битови, обредни и селскостопански предмети, дърворезба, керамика, тъкани, гоблени, шевици, домашно обзавеждане, килими. Експонатите са събирани през последните 25 години и са притежание на Елисавета Йорданова, която живее и твори в Ню Йорк.  

Елисавета Йорданова е основател на ансамбъл “Горана”, работи като хореограф, учител, артист и терапевт. През т.г. българката беше отличена от Асоциацията на чуждестранните консули в Ню Йорк за приноса си към българската общност зад границ


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09
Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято, по традиция, български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски..

публикувано на 22.07.24 в 15:36