Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и Радио Румъния сключиха споразумение за сътрудничество

Милен Митев и Разван Динка
Снимка: БТА

Генералните директори на Българското национално радио и Радио Румъния Милен Митев и Разван Динка сключиха споразумение за сътрудничество. На церемонията присъства и посланикът на Румъния у нас Бръндуша Предеску. Милен Митев подчерта, че ще бъде засилено двустранното сътрудничество в областта на обмена на информация, както и взаимодействието между регионалните програми на двете медии.

"Тъй като освен, че сме съседни държави, имаме и много сходен път в Европа, а имаме и все повече туризъм и от двете страни на Дунав, смятам, че можем да представим и на българската, и на румънската аудитория изключително полезна, актуална и проверена информация за това какво се случва в двете страни. И БНР, и Радио Румъния са културни институции, които разполагат с музикални състави и играят съществена роля в развитието на културата в своите страни, и бихме искали да са организираме и съвместни инициативи, концерти", отбеляза Митев. Разван Динка от своя страна акцентира върху ролята на общественото радио като източник на точна, проверена информация.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40