Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-облачна неделя, на места валежи

Снимка: Десислава Семковска

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от Южна България ще е значителна с превалявания от дъжд, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици в следобедните часове.Над Северна България през нощта ще е с разкъсана облачност, а преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд и там ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, в София - около 20°.
Над Черноморието облачността ще е значителна. Главно по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, след обяд е възможно и да прегърми. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 15°-16°.
Над планините облачността ще е значителна с превалявания от дъжд, на места в следобедните часове придружени с гръмотевици.На височина над около 2500 ще превалява сняг. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 6°.
Над по-голямата част от Балканския полуостров облачността ще е по-често значителна с краткотрайни валежи, след обяд на места с гръмотевици. В Гърция количествата ще са значителни. Най-студено ще е в Истанбул - 17°, най-топло в Букурещ - 27°.
Над по-голямата територия на Европа се очаква променлива облачност, дъжд ще вали в Атина, Рим и Мадрид. Предимно слънчево ще е във Виена. Температурите ще варират от 16° в Москва до 28° в Берлин.
В Пекин температурата на 21 май ще е от 13° до 25°, в Мелбърн - от 4° до 14°, в Ню-Йорк - от 14° до 24°, в Буенос Айрес - от 17° до 19°, в Йоханесбург - от 4° до 20°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55