Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дърветата" - песен за всеобхватната любов

Снимка: YouTube

Още преди Елена Сиракова да добие популярност с участието си в популярния телевизионен формат "Гласът на България", през 2019 г. музикалните редактори от класацията БНР ТОП 20 оцениха по достойнство дебютния ѝ сингъл "Толкова студен". Сега Елена отново е в същата класация с най-новата си песен "Дърветата". Това е песен за любов, но за една по-специална, всеобхватна, непреходна любов към себе си и света около нас.

Защото, независимо дали се намираме в клуб в Ню Йорк или в хижа на Витоша, дали сме срещнали любовта или все още я очакваме, дали се чувстваме на мястото си или сме пришълецът в стаята, дали ни аплодират или игнорират, трябва да бъдем верни на сърцето си, да правим всичко с любов и с усмивка, да живеем своя филм на 100% и да не губим апетита към живота.

Колкото и неблагоприятни да ни се струват обстоятелствата понякога, винаги можем да намерим приказката, да бъдем част от нея и да я разкажем и на някой друг.
Както в повечето песни на Елена Сиракова,текстът и музиката са нейни.

Аранжиментът е направен съвместно с Юлиан Янев (пиано), Момчил Косев (китара и тромбон) и Виктор Викторов (барабани). Концепцията за видеото Елена разработва заедно с Бианка Хинова, която е режисьор на всичките ѝ видеоклипове до момента, оператор е Георги Гвоздев, монтажът е дело на Десислава Петрова.

Песента ще влезе в новия албум на Елена Сиракова, който се очаква през месец юни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05