Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата спря делото по компрометиращите снимки на Бойко Борисов

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Досъдебното производство за т.нар. "кюлчета" е прекратено на 10 май, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Става дума за разследването, което бе образувано по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в резиденция Бояна, когато още беше премиер. На кадрите се виждат евробанкноти, кюлчета злато и пистолет. Няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета са истински, или са само макети, коментираха от прокуратурата. 

Апелативната прокуратура в София проверява как е прекратено делото, коментира главният прокурор Иван Гешев. Случаят показа, че митът за всевластния главен прокурор е политическа атака и не отговаря на истина, каза Гешев. Той заяви, че застава зад всеки български прокурор, който спазва Конституцията и закона. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

България днес - 11 юли 2024 г.

В „България днес“ на 11 юли разказваме за изложбата „Контакт“ на известната фотографка Елина Кешишева в столичната галерия ONE, посветена на жените, оцелели след домашно насилие. Отправяме се към Хамбург, където тази събота на 13 юли за втора година..

публикувано на 11.07.24 в 19:00