Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прокуратурата спря делото по компрометиращите снимки на Бойко Борисов

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Досъдебното производство за т.нар. "кюлчета" е прекратено на 10 май, съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Става дума за разследването, което бе образувано по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в резиденция Бояна, когато още беше премиер. На кадрите се виждат евробанкноти, кюлчета злато и пистолет. Няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета са истински, или са само макети, коментираха от прокуратурата. 

Апелативната прокуратура в София проверява как е прекратено делото, коментира главният прокурор Иван Гешев. Случаят показа, че митът за всевластния главен прокурор е политическа атака и не отговаря на истина, каза Гешев. Той заяви, че застава зад всеки български прокурор, който спазва Конституцията и закона. 

БНР подкасти:

Още от категорията

Стартира Race for the Cure в София – ежегодна кампания срещу коварния рак на гърдата

За пета поредна година в България се провежда Race for the Cure (Бягане за лечението) в подкрепа на женското здраве. Стартът е в 10:00 часа на 1 октомври от Южния парк в София, а призивът е: " Нека заедно застанем на старта в подкрепа на жените в..

публикувано на 30.09.23 в 12:15

Европейски проект подготвя бъдещи български кадри в автотранспорта

Нови практически знания и културен обмен осигури на учениците на софийската Професионална гимназия по транспорт проектът "Успешни за утрешния ден", финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз и реализиран в Лайпциг, Германия. Целта на вече..

публикувано на 30.09.23 в 11:16

Продължават блокадите на пътища в страната от миньорите

Едно денонощие продължава блокадата от миньори и енергетици на магистрала „Тракия“ край Стара Загора, Прохода на републиката и Подбалканския път в района на Гурково. Вчера в парламента беше отхвърлено искането им за отлагане на териториалните планове за..

публикувано на 30.09.23 в 09:29