Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Куба искат да активизират търговско-икономическите връзки

Снимка: Министерство на външните работи

Министърът на външните работи Иван Кондов прие днес в Министерството на външните работи посланика на Куба в България Мариета Гарсия Хордан, която връчи през април акредитивните си писма. По време на първия разговор между двамата бяха изтъкнати традиционно добрите връзки между България и Куба и приятелството, което свързва двата народа. Беше акцентирано върху общото желание за активизиране на търговско-икономическите връзки в различни сфери от взаимен интерес, сред които кубинският посланик посочи минното дело, биотехнологиите, информатиката и други. Подчерта също, че кубинците не са забравили нито качеството на българските продукти, нито работилите в Куба български специалисти и че страната ни би могла да се възползва от този факт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30

По съседски: Събития с балкански адрес

Скопие твърди, че България няма проект за жп връзка по Коридор №8 Изграждането на жп линията от Крива Паланка до България по Коридор №8 може да загуби финансирането от ЕС, поради непроведени търгове и несключени договори. Това пише в..

публикувано на 28.06.24 в 10:30