Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Куба искат да активизират търговско-икономическите връзки

Снимка: Министерство на външните работи

Министърът на външните работи Иван Кондов прие днес в Министерството на външните работи посланика на Куба в България Мариета Гарсия Хордан, която връчи през април акредитивните си писма. По време на първия разговор между двамата бяха изтъкнати традиционно добрите връзки между България и Куба и приятелството, което свързва двата народа. Беше акцентирано върху общото желание за активизиране на търговско-икономическите връзки в различни сфери от взаимен интерес, сред които кубинският посланик посочи минното дело, биотехнологиите, информатиката и други. Подчерта също, че кубинците не са забравили нито качеството на българските продукти, нито работилите в Куба български специалисти и че страната ни би могла да се възползва от този факт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рекорден интерес към 41-ото издание на Маратона на София

Над 6 хиляди бегачи ще се включат в 41-ото издание на Wizz Air София маратон, съобщиха организаторите на състезанието на пресконференция близо две седмици преди старта. 42-километровото трасе на дългата дисциплина тази година ще бъде с променен..

публикувано на 01.10.24 в 10:45

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

В Бургас откриват завод за бронирани автомобили

На 1 октомври в Бургас официално откриват първия български завод за бронирани автомобили на компанията International Armored Group (IAG). В базата, разположена на площ от 150 000 кв. м., ще се произвежда българска отбранителна техника по..

публикувано на 01.10.24 в 06:05