Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев ще присъства в Анкара на встъпването в длъжност на Ердоган

Румен Радев и Реджеп Ердоган на 6 октомври 2022 г. , архив
Снимка: Прессекретариат на президента

Държавният глава Румен Радев заедно с още 19 други държавни лидери и десетки министри ще присъства днес на церемонията по встъпване в длъжност на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, който беше преизбран на поста на 28 май т.г.
Церемонията ще се проведе в президентския комплекс „Бештепе“ в Анкара. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.
След преизбирането на турския му колега българският президент го поздрави и изрази увереност, че отлично развиващото се през последния период двустранно и многостранно сътрудничество между България и Турция ще продължи да се надгражда още повече по време на новия мандат и ще бъде фактор за укрепване на добросъседството, доверието, сигурността и сътрудничеството в региона на Югоизточна Европа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”. Проучването е проведено между 12 и 18 май 2024 г. с 978 души чрез пряко..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06
Румен Радев

Румен Радев: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Неприемливо е продължаването на войната в Украйна и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход, заяви пред журналисти в Ямбол президентът Румен Радев. По думите му, всеки ден от войната е пагубен и той се отразява..

публикувано на 18.05.24 в 14:09