Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България дари на българското училище в Румъния 10 компютъра

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков с ученици от училището
Снимка: eGov

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на България в Букурещ. Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето.

„Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност",  каза министърът на електронното управление Георги Тодоров. Инициативата под надслов „Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента на България Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков отляво и Хамид Русев отдясно.

На 85 години в Чикаго е починал видният българин Хамид Русев

Един от най-старите и уважавани български имигранти в Чикаго Хамид Русев е починал, съобщи BG VOICE. Информацията за кончината е подадена от негови близки. Той си е отишъл на 8 август. През последните години Хамид, както го наричаха всички в Чикаго, се..

публикувано на 12.08.24 в 10:42

Младежки фестивал по случай Международния ден на младежта в Цариброд

В Международния ден на младежта – 12 август, в Цариброд ще се проведе Младежки фестивал, съобщава мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Програмата на фестивала включва музикална програма, подготвена от младежки клубове,..

публикувано на 11.08.24 в 15:11

Сънародници от Комодоро Ривадавия дефилират в традиционни български носии

Българското дружество “Кирил и Методий” от аржентинския град Комодоро Ривадавия се включва в панаирното дефиле на фестивала “Експо Турисмо” на 11 август, съобщиха от настоятелството на българското сдружение. На дефилето под мотото “Разходка по света с..

публикувано на 10.08.24 в 16:11